googlef507e5cbf0ca33a0.html

Presentasjon av PhD-prosjektet

23.10.2018

Denne bloggen skal jeg bruke til å dokumentere veien fra ideer til et forskningsprosjekt, til - forhåpentligvis - en doktorgrad. Jeg startet som stipendiat på USN med prosjektet "Religioner og livssyn i barnehagen" 1.august 2018. Da var tankene mine omtrent som dette... 

En motivasjon for å lage denne bloggen er å dokumentere for meg selv noe av arbeidet jeg gjør på veien. Det mangler ikke på advarsler om hvor tungt, ensomt og frustrerende et doktorgradsarbeid kan være. Foreløpig lever jeg i en positiv boble hvor jeg er mest opptatt av hvor heldig jeg er som faktisk får betalt for å forske på noe så spennende. Men jeg innser at det ikke nødvendigvis alltid vil føles sånn, og jeg tenker det kan være greit å ha noe å se tilbake på når jeg opplever å stagnere. Kloke hoder sier nemlig at de fleste prosjekt ender opp ganske andreledes enn planlagt. 

En annen motivasjon er å samle refleksjoner om tekster jeg leser underveis. Forhåpentligvis kan noen av disse også være av interesse for andre, enten studenter, ansatte i barnehager, eller andre doktorgradsstipendiater.