googlef507e5cbf0ca33a0.html

Luke 14

14.12.2018

"DUSTELORTEN. TOG ÆR TEIT!!!" Som den oppvakte leser nok har forutsett klarte ikke den største bukken å dy seg. Brødrene var så uhorvelig søte da de gikk i Luciatog at det bare MÅTTE deles med et større publikum. Og når bildet først lå på Facebukk måtte selvfølgelig trollet kommentere. Noen ting var altså ved det vante.

Andre faktorer var derimot endret. På sæteren var det nå et yrende liv. De seks geitene hadde ivrig oppdatert hverandre på siste nytt, søkt rundt på nett for å finne ut hva et julespill egentlig var, og prøvde nå å fordele roller. De ble avbrutt av humanissen som hadde klatret opp på en stor stubbe og ringte energisk i ei lita bjelle. «Innsamling av samtykkeerklæringer her!»

Geitene så spørrende på ham. Humanissen holdt frem et blankt ark han hadde skrevet ut fra nett. «Alle mindreårige må ha samtykke fra sine foresatte i henhold til artikler og paragagrafer», informerte han strengt. «Vi kan ikke risikere at juleforberedelsene medfører uautorisert krenking, kranking eller vanking.» Det hørtes veldig alvorlig og imponerende ut. De fleste geitene nikket megetsigende, men den mellomste bukken Bruse snøftet. «Fåresatte. Pah. Tror han vi er sauer eller?». Den største bukken hysjet han ned. Det var nok best å gjøre som humanissen sa. Han samtykket på vegne av småbrødrene, og gjorde seg klar til å fortsette planleggingen.

«Hva med oss?» spurte geit Fem. «Mamma og pappa er jo på ferie! De trippet inn i en stor lastebil i høst, og siden har vi ikke sett dem?». Bukkene Bruse så medfølende på henne. De visste godt hva «ferie» med lastebilen betydde. I bakgrunnen hørtes kraftig hosting. Lilli Bendris hadde avbrudd spankuleringen sin og så ut som hun begynte å få hodepine igjen. «Vi kan jo ikke få samtykkeerklæring når mamma og pappa er på ferie?», fortsatte geit Fem. Lilli Bendris hostet enda kraftigere.